България Север, Общество

Търси се „Добрият пример“

С обучение по визуални дигитални изкуства започват дейностите по проект „Добрият пример“ на НЧ „Будителите 2017“, финансиран по Програма „Младежки дейности“ на Община Габрово.

Поканата да се включат е отправена към всички младежи от Габрово, които да преминат обучение, което ще им помогне да визуализират добрите примери, които обикновено остават незабелязани в ежедневието ни.

В рамките на проекта, с помощта на младежките общности и организации, работещи с доброволци, ще бъдат „издирени” младежи с модел на поведение и постъпки, достойни за подражание.

А чрез съвременните средства във визуалните изкуства, ще бъде дадено и „физическо измерение” на техните истории.

В проекта ще участват до 15 младежи, които ще преминат през няколко практически обучения за работа с фотографска техника, дигитални изкуства и съвременни подходи във визуалните изкуства и добавена реалност. След което, чрез новопридобитите си умения, ще направят изложба на „добрия пример”.

По какъв начин – чрез снимки, колажи, графики, клипчета и др., ще изобразят „добрия пример”, ще е решат младежите, под ръководството и съдействието на професионални ментори.

Подготвената изложба ще бъде мобилна и ще бъде представена в най-големите училища в Габрово. Ще бъде създаден и флаер, тип каталог, с произведенията и историите на изобразените „добри примери”.

Обученията за участниците в проекта, които ще регистрират „добрите примери“, започват в понеделник 28 октомври от 14.30 в Центъра по наркотични вещества, вход за сцената на зала „Възраждане“, откъм паркинга, втори етаж.

Първият етап ще се пеоведе в рамките на три дни, включително вторник и сряда на същото място – на 29 октомври от 16.00 часа и 30 октомври от 15.30 часа.

Обучението ще се води от докторант по визуални изкуства и съвременни подходи, магистър по дигитални изкуства. На следващ етап в обученията ще се включат професионален фотограф и оператор, създател на холограмни инсталации, 3D презентации и документални филми, както и графичен дизайн и предпечат.

Очакват се младежи, мотивирани да овладеят нови знания, които да се включат в обученията.

„Надяваме се също така, да посочите добрите примери около вас, за да станат обект на внимание на бъдещите творби, които ще бъдат създадени и представени по проекта.“

За повече информация и контакти: 0899600324 – Светослав Славчев, председател на НЧ „Будителите“, 0878825642 – Маргарита Стоянова, секретар.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Търси се „Добрият пример“ е публикуван за пръв път на Gabrovo News.