България Север

Намериха плантация с марихуана в Селиевско

Вчера, 29 октомври, в севлиевската полиция бил получен сигнал, че в района на Крапешко дере в землището на село Петко Славейков са били забелязани засадени растения от рода на конопа.

При извършения на място оглед от криминалисти в гористата част на местност „Пиздица“, органите на реда се натъкнали на изграден навес, покрит с найлон, в който били намерени окачени, с цел да бъдат изсушени, 21 растения.

При проведения на място полеви наркотест, зелената листна маса от тях дала характерната реакция на наркотичното вещество „канабис“.

По случая е образувано досъдебно производство, провеждащо се под надзора на прокуратурата в Севлиево. Процесуално-следствените действия, във връзка с разследването продължават.

Арест, свързан отново с наркотици, е бил извършен също вчера, 29 октомври. В севлиевския арест се озовал 31-годишен местен жител, който предал доброволно на криминалисти от полицейското управление кутия от цигари, съдържаща зелена суха листна маса.

При извършен на място полеви наркотест, листната маса реагирала на наркотичното вещество „канабис“. По случая е започнато бързо производство под надзора на прокуратурата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Намериха плантация с марихуана в Селиевско е публикуван за пръв път на Gabrovo News.