България Север

Областният управител свика общинските съвети в Габроско

На основание чл. 32, ал.1 от Закона за администрацията, чл. 23, ал. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с произведен избор за общински съветници, кметове на общини и кметове на кметства, Областният управител на област Габрово Невена Петкова свики първите заседания на общинските съвети по места.

В понеделник, 11 ноември, от 11.00 часа в Ритуалната зала на Община Севлиево ще се проведе първото заседание Общински съвет – Севлиево.

Също в понеделник, 11 ноември, но от 13.00 часа в Ритуалната зала на Общината е насрочена първата сесия на местния парламент в Габрово.

Във вторник, 12 ноември, в 10.00 часа в Ритуалната зала на Община Трявна ще започне своята работи и Общинският съвет в Славейковия град.

Същият ден, 12 ноември, но от 17.00 часа в Ритуална залата на Община Дряново новоизбраният кмет, заедно с общинските съветници ще положат клетва и започнат работа.

снимка: Областна администрация – Габрово

Преди началото на всяко от заседанията, избраните общински съветници, кметове на съответните общини и кметовете на кметства ще положат клетва, след което заседанията ще се проведат при дневен ред от 3 точки.

Откриване и ръководство на заседанията ще се извърши от най-възрастния общински съветник, след което ще бъде проведен избор на председател на Общинския съвет по реда на чл. 24, ал.1 от ЗМСМА, а в трета точка ще бъдат дискутирани организационни въпроси.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Областният управител свика общинските съвети в Габроско е публикуван за пръв път на Gabrovo News.