България Север

Трима непълнолетни крадоха прахови пожарогасители

Трима непълнолетни жители на Севлиево, на възраст 14-15 години, бяха уличени от криминалисти в извършването на кражба на 4 прахови пожарогасители, собственост на детска градина в града. Престъплението им било разкрито в понеделник, 4 ноември.

По данни на директорката на детската градина, престъплението било извършено за времето от 17.30 часа на 1 ноември до 08:00 часа на 4 ноември от служебен автомобил, паркиран в двора на учебното заведение.

В резултат на проведените незабавни оперативно – издирвателни мероприятия, криминалисти от полицейското управление установили тримата непълнолетни севлиевци, за които били налице данни, че са съпричастни с извършване на престъплението.

Допълнително, в хода на работата по преписката полицаите установили, че тримата се водят на отчет в „Детска педагогическа стая“, и са вероятните извършители на друга кражба – на въдици и други рибарски принадлежности, извършена за времето от 17:00 часа на 3 ноември до 05:00 часа на 4 ноември от багажник на автомобил, паркиран в района на ж.к. „Атанас Москов“, пред блок № 10.

Вещите, предмет на престъпление са били предадени от непълнолетните с протокол за доброволно предаване. След окомплектоване, материалите по преписката ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Севлиево по компетентност.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Трима непълнолетни крадоха прахови пожарогасители е публикуван за пръв път на Gabrovo News.