Бизнес и Политика

Румен Радев: Българският бизнес трябва да поеме водещата роля за преодоляване на социалната криза

На 12-то издание на конкурса за „Мениджър на годината- 2019“, президентът Румен Радев връчи наградата на Светла Несторова, главен изпълнителен директор, председател на УС на 3ЕАД „Булстрад живот Виена иншурънс груп“. Церемонията се състоя на 4 ноември, в залата на Софийската опера и балет.

Президентът използва събитието, за да изкаже позицията си, че бизнесът е този, който следва да поеме водещата роля за излизане от социалната криза. Според неговите думи развитието на човешкия фактор е от основно значение за четвъртата индустриална революция. Той допълни, че България се нуждае от икономическа среда с високи стандарти и постижения. Държавният глава не пропусна да отчете важния принос на компаниите, инвестиращи капитала си в българската нация и благодарение, на които се създават възможности и перспективи за младите хора.

 Той изтъкна още, че в България са налице ограничени природни, човешки, финансови и икономически ресурси, но в същото време има огромни демографски и социални проблеми. Като инструменти за справянето с тях Румен Радев посочи развитието на силна икономика и високи, устойчиви и догонващи темпове на растеж в сравнение с другите държави в ЕС.

 Радев допълни, че е необходимо да се оползотворяват човешките и материални ресурси, да се развиват високи технологии, производство с висока добавена стойност, високо качество на продуктите и услугите, иновативност и конкурентоспособност.