България Север

Премахват опасна сграда в центъра на Габрово (снимки)

Започна събарянето на опасна сграда в центъра на Габрово, научи от свои добре осведомени източници „Габрово Нюз“. Дейностите по премахването й стартираха днес, 8 ноември, в часовете преди обед.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Двуетажната къща, намираща се в района на кръстовището за МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово на улиците „Емануил Манолов“ и „Чардафон“, беше изпепелена съвсем наскоро при голям пожар, станал тази пролет.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Въпреки нанесените тогава сериозни щети, сградата през лятото се превърна в предпочитано място за самонастанили се в нея хора. Съществуваше риск някой да пострада или сградата да се самосрути, което е и вероятната причина за нейното премахване сега.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Днес на място имаше багер, който сриваше останалото след огнения ад, а камиони изчакваха да бъдат натоварени с нейните отломки, видя репортер на „Габрово Нюз“.

Очаква се работата по събарянето на опасната постройка да приключи в рамките на днешния ден, но вероятно дейностите по почистването на мястото ще продължат и през утрешния съботен ден.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Поради характера на работата вероятно днес, 8 ноември, ще бъдат въведени временни мерки на движението в района на премахването, съгласувани с полицията.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Теренът е отчужден. На този етап ще бъде премахната само тази опасна двуетажна къща, но съвсем скоро подобна съдба ще споходи и други три постройки в района, по някои от които текат процедури за отчуждаване и са на различен етап.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Идеята е сградите да бъдат цялостно премахнати, а на тяхно място да бъде изградена нова улица, свързваща „Емануил Манолов“ със „Скобелевска“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Премахват опасна сграда в центъра на Габрово (снимки) е публикуван за пръв път на Gabrovo News.