България Север

Аромати, вкусове и цветове от 11 националности в седмия Ден на народите в МУ – Плевен (галерия)

Над 250 студенти от над 11 националности – Индия, Япония, Германия, Португалия, Кабо Верде, Африка, България, Шри Ланка, Сомалия, Италия, Непал и Пакистан, представиха културите на своите държави днес. Аромати от национални ястия, разнообразни ритми, много цвят и настроение изпълниха спортния комплекс „Проф. д-р Недко Кючуков“ при Медицински университет (МУ-Плевен).

За седми пореден път студентите на висшето училище проведоха превърналия се в традиция за МУ-Плевен Ден на народите (International Day). Събитието се организира по инициатива на чуждестранните студенти, съвместно с българските им колеги, и се осъществява с подкрепата на Ръководството на висшето училище.

Целта е студентите да запознаят академичната общност и гражданите на Плевен с различните култури на родните си държави, водени от убеждението, че познавайки националните си различия и особености, всички те ще станат по-сплотени и единни, за да живеят и учат заедно.

Всяка година Денят на народите е посветен на благотворителна кауза. Този път студентите събираха средства за животоспасяваща операция на свой колега от Пловдив.

Доброволци от Българския червен кръст гостуваха на форума, за да промотират кампанията си за насърчаване на кръводаряването.

Материалът Аромати, вкусове и цветове от 11 националности в седмия Ден на народите в МУ – Плевен (галерия) е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.