България Север, Общество

Иновации и сътрудничество в ПМГ – Габрово

Вече втора учебна година Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрво работи по Националната програма „Иновации в действие“ на МОН. Проектът, разработен и защитен от екипа на ПМГ, е „Училище за дигитална, емоционална и социална грамотнност“.

В учебната програма на някои класове са включени иновативни учебни часове по предмети „Софтуерни науки“, „Дигитални науки“ и „Личностно развитие“. Новост през тази учебна година е включването на ПМГ в модул „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри практики“ по Националната програма.

От 13 до 15 ноември ПМГ – Габрово е домакин на среща по Национална програма на МОН за сътрудничество и обмен на иновации. В дейностите по мобилност габровската Природоматематическа гимназия участва заедно с Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ – Варна и Профилирана гимназия „Христо Ботев“ – Попово.

Екипите са съставени от директори, учители и ученици в трите партниращи си гимназии. Предстоящите три дни ще са с акцент върху професионалното сътрудничество, развитие и разпространение на иновации в образованието.

В програмата на форума са включени посещения на открити уроци в иновативните часове. Ще се наблюдават работилница по Създаване на игри в 5 клас, уроци Роботика и Програмиране на Scratch в 6 клас, Компютърна графика с CorelDraw, Програмиране на Java и Обучение за MOS (Microsoft Office Specialist) в 9 клас, Програмиране на различни езици и работа с графични среди в 10 клас.

Съвместната работа включва поредица от представяния и дискусии между екипите и предложения за развитие.

Гостите ще посетят забележителности на Габрово и околността, тъй като са важни и неформалните дейности с приятели.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Иновации и сътрудничество в ПМГ – Габрово е публикуван за пръв път на Gabrovo News.