Бизнес и Политика

Към момента BitGo обработва 20% от транзакциите с биткойн

BitGo е компания, която се занимава с доверяване на цифрови активи и осигуряваща тяхната сигурност. Тя предоставя на своите клиенти услугата биткойн портфейл, при която ключовете за достъп са разделени между редица собственици за управление на риска. По принцип портфейлите на BitGo имат три ключа: един, държан от BitGo, и два, държани от собственика на портфейла.

На проведена вчера конференция в Ню Йорк бе обявено, че 20% от транзакциите с биткойни, се осъществяват от BitGo. Това доказва, че компанията, която се занимава с предоставянето и попечителството на биткойн портфейли, покрива значителен дял от верижните транзакции, което говори за високо ниво на консолидация и власт в крипто пространството.

Изнесените данни бяха причина за възникването на въпроса дали ако BitGo се понижи, това би довело до излагане на риск на конкретните активи. Той бе зададен директно на изпълнителния директор на компанията Майк Белше, който обаче бе категоричен че няма причина за каквото и да било притеснение. Той подчерта, че от компанията се стремят да елиминират единичните точки на провал. За него най-голямото предимство, е че ключът с много подписи на BitGo осигурява активи, дори ако един слой бъде нарушен и още по-важното- клиентите държат ключовете. Той смята като причина за ръста на BitGo, стойността на наличната сигурност, която клиентите изпитват.

Белше подчерта, че клиентите на BitGo  изпитват сигурност, тъй като  могат винаги да контролират собствените си активи, независимо от обстоятелствата. В същото време BitGo е техен надежден партньор,чиято основна цел е всеки ден да прави пазара на цифровиte активи по-голям, по-силен и по-сигурен.

Наскоро BitGo инвестира и в системи за разплащания извън веригата, стартирайки такава, насочена към институционални клиенти.