Бизнес и Политика

Huobi Chain е вече с отворен код и публично достъпен

Huobi Chain е борса за криптовалути със седалище в Сингапур, създадена през 2013 г. от бившия инженер на Oracle Леон Ли. Huobi Chain представи публичния блокчейн през юли 2019г. в партньорство със стартиращия блокчейн Nervos. Той може да се използва за финансови услуги и приложения, включително кредитиране, дебитни услуги, стабилни монети, предложения за токени за сигурност, борси и платежни услуги, заявяват от компанията.

Във вторник стана ясно, че Huobi Chain вече ще бъде с отворен код и публично достъпен за всички разработчици на GitHub.

Стартъпа за блокчейн разработчик Nervos осигурява част от техническата инфраструктура за проекта. Експерти обясниха, че от фирмите разработват сменяеми компоненти за мрежата, които ще направят възможно регулаторите да осъществяват контрол при разгръщането на договори, притежаването и трансферирането на активи. Освен това ще бъдат прилагани разпоредбите за борба с прането на пари.

Разработваните компоненти  също така ще позволят на финансови институции, като банки и регулаторни агенции, да замразят активи и сметки в случай на спешни ситуации чрез странични вериги.

Huobi Chain ще осигури също и инструменти за предварителни одити и непрекъснато проследяване.

Основателят и изпълнителен директор на Huobi Chain, Леон Ли заяви, че ако големите банки и финансови институции изцяло възприемат технологията за блокчейн, трябва да се създаде сигурна среда, която да улеснява преминаването на техните продукти и услуги към нея.

Nervos осъществява дейност и с финансовия гигант China Merchants Bank, с цел да разработи своите децентрализирани приложения за финансиране. Фирмата за блокчейн приключи продажбата си на токени в размер на 72 милиона долара миналата седмица и ще стартира своята мрежа Lina на 16 ноември.