България Север

Габровец подкара кола с прекратена регистрация, а колега – след наздравици

Полицията в Габрово установи местен жител, метнал се зад волана на лек автомобил с прекратена регистрация и фалшиви номера, а негов колега бе спипан да кара след пиянски запой. И двете нарушения са били хванати в сряда.

При първото от тях била извършена полицейска проверка на лек автомобил „Мерцедес“, управляван от габровец. Било установено, че регистрацията на колата е била прекратена, а поставените чуждестранни регистрационни номера не отговаряли на действителните регистрационни табели на проверяваното моторно превозно средство.

В РУ Габрово е образувано БП за престъпление по чл. 345 от НК.

Същият ден, но при извършена друга полицейска проверка на лек автомобил, с габровска регистрация, с техническо средство „Алкотест – дрегер“ било установено, че водачът на колата – също местен жител, е употребил алкохол.

Техническо средство отчело 1,52 промила алкохол в издишания от водача въздух. Съставен му е бил акт и издаден талон за медицинско изследване, но той е отказал да даде кръвна проба за химически анализ.

В РУ Габрово е образувано БП за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Габровец подкара кола с прекратена регистрация, а колега – след наздравици е публикуван за пръв път на Gabrovo News.