България Север

Прибраха 20-годишен на „Свищовска“ заради пико и марихуана

20-годишен габровец беше арестуван на ул.“Свищовска“ в областния град, заради притежанието на марихуана и метамфетамин.

Залавянето му било осъществено в петък, 29 ноември, около 19.30 часа в хода специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на Габрово.

При извършената проверка, полицейските служители установили, че младият габровец придобил и държи в себе си две полиетиленови „свивки“, съдържащи зелена суха листна маса, която дала характерната реакция на наркотичното вещество „марихуана“ при направения на място полеви наркотест. Криминалистите иззели и полиетиленов плик, съдържащ бяла, кристалообразна субстанция, реагирала като наркотичното вещество „метамфетамин“ при наркотеста.

Притежателят на дрогата бил отведен в ареста на полицията, където бил задържан за срок до 24 часа по реда на Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство, под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

снимка: Пресцентър МВР, Архив

29-годишен габровец също бе арестуван при друга акция, заради притежание на наркотици, информират още от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

В събота, в хода специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на Габрово, около 12.00 часа на улица „Георги Кирков“, полицейски автопатрул задържал за срок до 24-часа по ЗМВР 29-годишен жител на града.

При извършената му проверка, полицейските служители установили, че той придобил и държи в себе си полиетиленова „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса, която дала характерната реакция на наркотичното вещество „марихуана“ при направен на място полеви наркотест.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Прибраха 20-годишен на „Свищовска“ заради пико и марихуана е публикуван за пръв път на Gabrovo News.