България Север

Над 1 500 касови бележки от Габровско участват в лотарията на НАП

От габровския офис на НАП информират, че от началото на годината до този момент активните участници в лотарията с касови бележки от областта са 1551души. Общият брой на регистрираните касови бележки е 303 067, на обща стойност 3 911 124 лв.

Чрез ПОС терминал са регистрирани 14 534 касови бележки, чрез сайта на НАП – 762 бележки, а близо 23 777 са регистрациите чрез мобилното приложение с QR код.

До финала на лотарията остават броени дни, уточниха от офиса на НАП – Габрово. Победителят, който ще получи голямата награда от 50 000 лв. ще бъде изтеглен на 9 декември в ефира на една от националните медии.

Потребителите могат да регистрират касови бележки на сайта https://kasovbon.bg до 11.59 ч. на 8 декември 2019 г.

От началото на третия сезон на инициативата за участие са регистрирани над 20 милиона касови бележки на обща стойност 270 милиона лева. Като над 2 милиона от тях са въведени през мобилното приложение на НАП чрез сканиране на нововъведения QR код на бележките.

Касовият бон с най-висока сума, който участва в Лотарията, е за близо 10 хиляди лева. Лотарията с касови бележки доби популярност и в социалната мрежа фейсбук. Там страницата на играта – https://www.facebook.com/kasovbon, има над 7 000 последователи.

В данъчната лотария участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg.

Както и през предходните сезони, данните, които се въвеждат, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълниха габровските данъчни.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Над 1 500 касови бележки от Габровско участват в лотарията на НАП е публикуван за пръв път на Gabrovo News.