България Север, Спорт

„Спартак“ (Плевен) обжалва санкцията от мача с „Нефтохимик“

ОФК „Спартак“ (Плевен) ще обжалва наложената тежка санкция след мача с „Нефтохимик“ по доклад на длъжностните лица. Плевенчани сезираха Съдийската и Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз за работата на главния съдия Рюстем Карагерен, който ръководи мача от 17 кръг на Втора професионална лига в Ловеч между плевенчани и „Нефтохимик“, завършил 2:1 за бургазлии. След въпросния двубой Дисциплинарната комисия на БФС наложи тежки санкции на „Спартак“. Наставникът Красимир Бислимов е със забрана за изпълняване на функции за 3 срещи и глоба в размер на 750 лева.

За навлизане на публика на пистата „Спартак“ трябва да плати глоба в размер на 2000 лева. Футболистът Валентино Макавеев пък е наказан със спиране на състезателни права за две срещи и е глобен с 1250 лева.

Съотборникът му Преслав Антонов няма да играе един мач и трябва да плати 75 лева.

„Сезирахме двете комисии към БФС, защото в тази среща футболът остана на заден план. Главният съдия Рюстем Карагерен се превърна в главното действащо лице с отсъжданията, решенията и възмутителното си поведението. Виждах какво се случва през първото полувреме, но на почивката нашите футболисти ми казаха, че главният съдия ги провокирал с обиди и подигравки – сподели Краси Бислимов. – Всичко това продължи през второто полувреме, а дори и след края на мача. Тогава попитах Карагерен защо го прави, а футболистът ни Валентино Макавеев ми каза: „Тренер не се занимавайте с него“. И най-неочаквано Карагерен му вдигна червен картон. Какво да коментирам повече… И в предишни двубои сме били ощетявани, но сме приемали грешките, защото никой не е застрахован, че няма да допусне такива.“

Материалът „Спартак“ (Плевен) обжалва санкцията от мача с „Нефтохимик“ е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.