Бизнес и Политика

В кои криптовалути ще бъде подходящо да се инвестира през 2020г.

Криптовалутите са бъдещето в инвестициите. Те направиха цялостна промяна в бизнес и добавиха още един вид към активите, в които индивидуалните инвеститори и организации могат да влагат финансите си си. Броят на хората използващи дигитални валути се увеличава постоянно. Това е и причината анализаторите непрекъснато да следят и проучват обстойно процесите протичащи на пазарите за виртуални валути.

Ползите от инвестиция в криптовалути са няколко. На първо място специалистите описват криптовалутите като актив, чиято цел е да допълва традиционните пари и да обезпечи сигурността на финансовите транзакции онлайн. На второ място дигиталните валути са изключително лесно достъпни и те могат да бъдат обменяни по всяко време и навсякъде. Важно предимство на този тип актив, е че при него не съществува опасност за измама или кражба на самоличност на инвеститора. Криптовалутите са доста привлекателни и заради много по-ниските такси за извършване на транзакции, спрямо традиционните такива. Дигиталните валути могат да служат за различни инвестиции и да имат разнообразен обхват на работа.

По повод на засиления интерес към криптовалутите експертите правят проучване, в кои 5 виртуални валути ще бъде подходящо да се инвестира през 2020 година.

На първо място те поставят Etherium- той е базиран на dApp платформа и това е причината да набира сила. Според някои специалисти той може да настигне по стойност Bitcoin, други не подкрепят тази теза. Всички обаче са единодушни, че през следващата година криптовалутата ще се радва на растеж.

На втото място експертите посочват Bitcoin. В продължение на 3 години криптовалутата претърпя големи растежи и големи спадове, а през 2019 г. се стабилизира. Именно тази виртуална валута се счита за най-подходящия избор, ако инвеститорите искат да играят на сигурно и се надяват на малка възвръщаемост през дълъг период от време.

Третата позиция е за дигиталната валута Litecoin. Тя е доста по-евтина от предходните две, но пазарният й потенциал е доста висок. Инвестицията в в тази криптовалута може да е печеливша, защото цената й е по-ниска, но техническите условия й позволяват да се превърне в глобална мрежа от транзакции, което е достатъчно, за да представлява инвестиционен интерес.

4. Ripple е поставена от анализаторите на четвърто място. Според тях дигиталната валута притежава голям потенциал за развитие. За момента цената й е ниска, но бързо може да се покачи, ако тя стане официално решение за банковата инфраструктура. Освен това има твърдения, че Visa и Western Union е възможно в близко бъдеще да приемат Ripple като своя базова технология, което ще направи дигиталната валута наистина значима.

5.На последно, но не по значение пето място специалистите посочват криптовалутата NEO. Тя се очаква да отбележи сериозен ръст през 2020 година. Причината за това, е че инфраструктурата й е пълна с потенциал. Освен това китайските власти обмислят възможността да се обвържат с нея. Ако това се случи, NEO може да се превърне в една от криптовалутите, която носи най-много печалби на по-гъвкавите инвеститори.