Бизнес и Политика

Отпускането на ипотечни кредити в комбинация с програма за жилищна консултация вече е факт

Специално разработената интернет платформа www.ubbforhome.bg цели да подпомогне търсещите жилище в планирането на бюджета за закупуване на нов дом чрез ипотечен кредит. Освен с калкулация на максималните цена и срок на кредита на база въведени желана месечна вноска и сума на самоучастие, платформата дава актуална информация за имотите в продажба в 6 големи български града – София, Бургас, Варна, Пловдив, Русе, Стара Загора. В допълнение, при зададени параметри сайтът прави профил на избрания квартал, като обобщава информация за наличието на училища, паркове и детски градини в близост, индекс за чистота на въздуха, транспортни връзки, демография на квартала.

Само с няколко клика потребителят може да запази среща с консултант в клон на банката, който ще му помогне допълнително да избере и закупи точния имот.

С новата програма за жилищна консултация отговаряме на една съществена нужда от страна на хората, които са взели решение за закупуване на собствен дом, но се изправят пред множество въпроси и неясноти. Като се поставяме на мястото на клиента, отговаряме на голяма част от тези въпроси и му предоставяме възможност за много по-гъвкаво и информирано решение“, заяви Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър на КВС Груп за България.

Платформата е разработена в партньорство с Оцениме.бг – първият по рода си информационен портал за недвижими имоти в България, който предлага само актуални и проверени обяви на пазара, както и детайлна информация за всяко едно жилище: оценка на цената чрез собствен алгоритъм, въздух, съседи, училища, траснпорт, престъпност и близки обекти.

Интернет платформата www.ubbforhome.bg е поредната новост в дигиталното портфолио от услуги на ОББ. Наскоро банката обяви и стартирането на изцяло дигитален процес за вземане на потребителски кредит или овърдрафт, без нужда от кандидатстване, през мобилното банкиране ОББ Мобайл.

Също от ноември всяко физическо лице, клиент на банката и ползващо ОББ Мобайл, може да заяви издаването на дебитна карта директно през приложението. Клиентите могат да изберат разплащателната сметка, към която да е свързана картата, вида на картата и да посочат удобен клон, където да получат пластиката си.