България Север, Спорт

Баскетбол: „Спартак“ (Плевен) загуби оспорван мач с „Рилски спортист“

Баскетболистите на „Спартак“ (Плевен) загубиха домакинството си на „Рилски спортист“ (Самоков) с 91:109 (30-27; 22-21; 23-32; 16-29), след като водеха на почивката с 4 точки – 52:48. За плевенчани в игра се завърна Константин Коев и през първите 20 минути домакините доминираха. Двубоят започна кош за кош, но след осем поредни точки на Мартин Маринов „Спартак“ се откъсна напред с 20:13. В следващите минути тимът поддържаше крехък аванс, а след първата четвърт водеше с 30:27 след общо 17 точки на братя Маринови. В началото на втората четвърт преднината на „Спартак“ стана двуцифрена – 39:29. „Рилски спортист“ веднага отвърна със серия от 10:0 и заличи пасива си, а малко след това и поведе. Последва размяна на кошове, като на почивката преднината на „Спартак“ бе 4 точки – 52:48 след тройка със сирената на Константин Коев, която бе девета за плевенчани до момента. След паузата „Спартак“ започна слабо и с грешки в атака. Това позволи на гостите да вземат инициативата и три минути преди края на частта след кош на Тихомир Желев „Рилски“ излезе напред в резултата. Гостите увеличиха серията си до 13:0 и поведоха със 76:68, което бе най-голямата разлика в тяхна полза до момента. Заключителната четвърт започна при 80:75 за „Рилски спортист“. Подемът в играта им продължи и в средата на четвъртата четвърт те дръпнаха с двуцифрен аванс – 90:80 след общо три поредни забивки на Джонсън и Зохоре. До края гостите продължиха да увеличават разликата и спечелиха убедително.
За „Спартак“ с най-много точки завърши Димитър Маринчешки, който вкара 21 точки. Николай Маринов отбеляза 17 точки, с 16 е Константин Коев, а с 12 точки и 9 асистенции се отчете Мартин Маринов. В следващия кръг на НБЛ на „Спартак“ (Плевен) предстои гостуване на „Академик Бултекс“ (Пловдив).

Материалът Баскетбол: „Спартак“ (Плевен) загуби оспорван мач с „Рилски спортист“ е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.