България Север

Деца от подготвителна група преживяха вълнуващи моменти в НМО – Габрово

Деца от подготвителна група „Калинка“ на ДГ „Младост” – Габрово преживяха днес, 11 декември, вълнуващи моменти в библиотеката на Националния музей на образованието.

снимка: НМО – Габрово

Посещението на децата бе по покана на Националната Априловска гимназия и Музея, във връзка с Националната седмица на четенето.

снимка: НМО – Габрово

Целта на инициативата бе по забавен начин да се засили интересът на подрастващите към книгите като източник на знания и информация.

снимка: НМО – Габрово

С голям интерес бъдещите първокласници разгледаха детски книжки и списания от миналия век – „Детска радост“, „Светулка”, „Детски другар“, „Първи стъпки“, „Детски свят”, „Житен клас”, „Чавдарче“, „Славейче“, „Дружинка“ и други.

снимка: НМО – Габрово

Единадесетокласници от Национална Априловска гимназия прочетоха на децата приказки и стихотворения, и ги зарадваха с подаръци.

снимка: НМО – Габрово

Националната седмица на четенето е годишна кампания на Министерството на образованието и науката в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността 2014-2020 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Деца от подготвителна група преживяха вълнуващи моменти в НМО – Габрово е публикуван за пръв път на Gabrovo News.