България Север

48-годишна жена от Жълтеш обра къща в Смиловци

48-годишна жителка на габровското село Жълтеш бе уличена в извършването на домова кражба от къща в село Смиловци.

Жената е била арестувана в резултат на оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, проведени с цел установяване на извършителя на кражба на сумата от двеста лева, телевизор, кафе машина, мобилен телефон и други вещи.

Престъплението е било извършено в периода 30 октомври до 20 декември миналата година от къща в Смиловци. Криминалисти от полицейското управление в Габрово успели да стигнат до 48-годишната жителка на Жълтеш, за която били налице достатъчно данни, че е съпричастна с извършеното деяние.

Част от противозаконно отнетите вещи са били намерени и иззети от полицията. След приключване на цялостната работа по разследването, материалите по досъдебното производство ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Габрово.

Архив, Copyright © GabrovoNews.bg

Още една жена е била уличена при друга кражба, но извършена в Дряново. Това 37-годишена дама от Лясковец, намерила изгубен мобилен телефон, собственост на 49-годишен дряновец, на когото не решела да го върне, нито да го предаде в полицията в законоустановения срок.

След окомплектоване, материалите по преписката ще бъдат изпратени по компетентност на Районната прокуратура в Габрово. Вещта, предмет на престъплението, е била възстановена на собственика.

Архив, Copyright © GabrovoNews.bg

Към криминалната хроника от днешния ден, от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово съобщават още за проведена в Севлиево от 30 декември 2019 година до 3 януари 2020 година специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества в и около училищата.

В хода акцията са били проверени 380 моторни превозни средства, 621 души, шест училища, два градски парка и 3 нощни заведения. В резултат на полицейските действия е образувано едно наказателно производство, по линия „наркотици“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът 48-годишна жена от Жълтеш обра къща в Смиловци е публикуван за пръв път на Gabrovo News.