Интериор

Уникална малка къща за отдих с перфектното местоположение в Австралия [28 м]

В днешния материал ще разгледаме един проект, продукт на съвместната работа на архитектите от Anthony Hunt Design и Luke Stanley Architects, а именно малка къщата с площ от едва 28 квадратни метра. Разположена на висок хълм в близост до град Гандагай, Австралия, къщата носи името Kimo Hut, прилича на малка селска колиба и е най-новото попълнение към проекта Kimo Estate. Проектът от своя страна представлява ферма от ново поколение, предназначена за провеждане на сватбени церемонии и отдаване на жилища под наем, предлагащи достъп до естествената красота на района, директно от входната врата. Това е място, където можете да се изключите напълно, забравяйки за всички отрицателни аспекти на съвременния живот.

Екологичната австралийска дървесина e очевидният избор за основен материал при изграждането на къщата, предвид отдалеченото местоположение и необходимостта от спазване на екологичните стандарти за строителство в горски райони. Интересното тук е, че материалите са се доставяли и обработвали на място и то от екип, състоящ се от двама души –  собственика на комплекса и един строител.

Формата на къщата е вдъхновена от формата на класическите хижи с двускатов покрив. Екстериорът на сградата е смесица между класически и модерен стил, показвайки една изцяло дървена структура с голяма стъклена фасада, осигуряваща перфектна видимост към прекрасната природа, заобикаляща къщата. Дървените елементи в цялата къща включват ръчно изработени детайли и съответстват на характера на селскостопанските сгради.

Снимки: hqroom