България Север

Безобразно нашмъркан си спретна див екшън с жандармерията

Истински див екшън се разигра вчера, 28 януари, по пладне в севлиевското село Градница. Служители на жандармерията арестуваха 35-годишен дрогиран мъж от село Столът, който опита да избегне проверка на пътя.

Бягството му обаче завърши с катастрофа, след която надрусаният до безобразие мъж избяга от мястото на инцидента, но за негово нещастие падна в коритото на река Видима, където беше арестуван.

Всичко започнало около 13.30 часа, когато служител на жандармерийското зонално управление в Плевен подал сигнал на водач на лек автомобил, който да спре и да бъде проверен.

Вместо обаче шофьор да отбие, той настъпил педала на газта, опитвайки се да осуети проверката в хода на специализирана полицейска операция. Водачът не спрял, подминал униформения служител и се блъснал в оградата на дворно място.

При опита си да избяга от служителите на жандармерията, той слязъл от автомобила и побягнал.

Беглецът бил установен в коритото на река Видима, където паднал при опита си за бягство. Стигнало се и до неговия арест.

Мъжът бил транспортиран в Центъра за Спешна медицинска помощ в Севлиево, без опасност за живота.

При извършената проверка за употреба на наркотични вещества с техническо средство било установено, че водачът – мъж на 35 години от село Столът, управлявал моторното превозно средство след употреба на амфетамин и метамфетамин.

Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс. Разследването по случая продължава под надзора на прокуратурата в Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Безобразно нашмъркан си спретна див екшън с жандармерията е публикуван за пръв път на Gabrovo News.