Бизнес и Политика

DELTA PLANET MALL достига 91% заетост през втората половината на 2020 г.

В навечерието на първия си рожден ден, Delta Planet Mall стартира подготовката на помещенията за откриването на новия концептуален магазин на ИКЕА, което предстои да се случи през втората половина на 2020 година. С отварянето му, заетостта в търговския център ще достигне до 91%. Планираният обект на IKEA ще се различава от конвенционалния формат на шведския бранд, но ще бъде по-голям от настоящия център за поръчки във Варна, който предстои да бъде заменен от новооткрития магазин.

Във връзка с предстоящото откриване, от началото на месец февруари Delta Planet Mall пристъпва към подготовка на обектите, на територията на които ще бъде разположен обектът на ИКЕА. Sport Depot, District, Sport Vision и Mat Star ще посрещат своите клиенти на нови локации и с обновени концепции. Реорганизацията е в отговор на стремежа към развитие на търговския център и предоставяне на по-голямо разнообразие за посетителите. Екипът на Delta Planet Mall работи с амбициозната цел да достигне до 100% заетост до края на годината. Това би бил изключителен успех за търговски център за период, по-малък от две години. В голяма степен, за това спомага и вече увеличеното търсене на търговски площи след обявяването на навлизането на новата концепция на ИКЕА.

Delta Planet Mall е най-големият нов търговски център в България, с разгърната застроена площ от 110 000 кв. м., 40 000 кв. м. от които обхващат търговските площи. Разположен е на четири търговски нива – две от тях са партерни, следващи естествената денивелация на терена. Обектът разполага и с три подземни нива, 1300 паркоместа и множество първокласни удобства. Местоположението му е стратегическо – намира се в района с най-голяма концентрация на ново строителство в града и посреща посетителите, още при влизането им във Варна.

Delta Planet Mall е домакин на най-голямото кино извън София – Cinema City, което разполага с 12 кино салона и единствената 4DX зала във Варна, както и на новите за морската столица световноизвестни брандове Mango, Guess, Desigual, SuperDry, Marc О’Polo, Asics, CCC, Cropp, House, Sinsay, както и най-високата интериорна атракция в града – 12-метровата панорамна кула, декорирана като магическо дърво, преминаваща през всички етажи на търговския център.