България Север

Съветниците от „Демократична България” – Плевен: Когато не се приеме един бюджет, бедата не е за кмета, а за целия град

На пресконференция в Плевен днес общинските съветници от третата по големина група в местния парламент изразиха позицията си по неприемането на бюджета на Плевен за 2020 година. По думите им градът ще започне да вегитира и процесите на развитие ще затихнат. Когато не се приеме един бюджет, бедата не е за кмета, а за целия град. Според съветниците по време на дебатите не е имало достатъчно ясни искания за корекция в една или друга посока. Не е ясно според тях и какво имат предвид съветниците от ГЕРБ в изискването си за прозрачност, след като тази година обсъждането на бюджета не е имало аналог и се е провело при изключително пълни зали с граждани.

Общински съвет – Плевен не прие бюджета на Общината за 2020 г.

Съветниците от „Демократична България” недоумяват, че по време на дебата в Общинския съвет не е имало почти никакви предложения. Странно е и поведението на съветниците от БСП, чиито предложения са приети, а накрая те гласуват „против” или „въздържал се”.

Според общинския съветник Христо Таслаков бюджетът се предлага и се защитава от администрацията. Основното действащо лице там за добро или лошо е кметът. В комисиите съветниците могат да дебатират, но кметът има водещата роля.

АБВ Плевен за неприетия Бюджет`2020: Коалицията ГЕРБ, БСП и ВМРО гласува срещу Плевен

Групата съветници от
„Демократична България” представи и идеята си за обновяване и реновиране на
паметника на жертвите на комунистическия режим в Плевен, намиращ се в гаровата
градинка. Ще бъде подменен кръстът, като паметникът ще запази сегашния си вид.
Ще бъде открита дарителска сметка. Съветниците призоваха своите колеги от
останалите групи и всички демократично мислещи плевенчани да се включат в нея.
Проектът предстои да бъде реализиран до лятото.

Материалът Съветниците от „Демократична България” – Плевен: Когато не се приеме един бюджет, бедата не е за кмета, а за целия град е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.