България Север

Потомка на Захари Стоянов за втори път представи своя книга в Плевен

Янислава Вълкова – авторката на бързо придобилите популярност заради своята четивност „Преди изгрев слънце“ и „Светилището“, представи премиерен свой роман в кафе „Бордо“. „По острието на любовта“, която гостува в Плевен дни след официалната си премиера в София, е по-различна от другите й книги. За разлика от тях, не е остро изразен криминален роман, а е с любовен сюжет, с щипка мистика и загатнат действителен случай, развиващ се в миналото – в шопския край, и в наше време. Обаятелната авторка излезе пред публиката облечена в автентична шопска носия, сподели любопитни факти за етнографските си изследвания, за преданието, вдъхновило настоящата творба и други любопитни факти от живота й, съпътствали творческият й акт.

sdr

Янислава е правнучка на брат на Захари Стоянов. Обяснява си, че родството е един от факторите, оказал влиянието, което я е ориентирало към литературата.

Материалът Потомка на Захари Стоянов за втори път представи своя книга в Плевен е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.