България Север

Запалиха кола. Погнаха и крадци на катализатори

Полицията в Севлиево издирва извършителя на палеж на лек автомобил. Престъплението е било извършено в понеделник през нощта, около 01.30 часа.

Тогава в местното полицейско управление 53-годишен севлиевец подал сигнал, че личният му автомобил, паркиран на улицата пред обитаваното от него жилище, бил запален и гори.

На местопроизшествието бил извършен оглед и е образувано досъдебно производство. Процесуално-следствените действия по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура – Севлиево.

Криминалистите в Габрово и Трявна работят по установяване извършителите на две кражби на катализатори от леки коли, допълват още от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

При първото от двете престъпление потърпевш се оказа 40-годишен габровец. Вчера той заявил в полицията, че чрез използване на техническо средство за времето от 17.40 часа на 16 февруари до около 07.30 часа на 17 февруари, в района на улица „Коста Евтимов“, на която било паркирано моторното му превозно средство, неизвестен задигнал катализатора на колата му.

Отново вчера, но около 17.10 часа, 66-годишен собственик на лек автомобил от Трявна подал сигнал в полицейското управление, че е станал жертва на същото престъпление.

По първоначални данни, криминалното деяние било извършено чрез използване на техническо средство за времето от 20:00 часа на 16 февруари до около 17:00 часа на 17 февруари, в района на улица „П. Рачев Славейков“, където колата била паркирана.

На местопроизшествията са извършен огледи и образувани досъдебни производства по случаите.

Процесуално-следствените действия, с цел разкриване на извършителите на престъпленията продължават под надзора на Районните прокуратури в Габрово и Трявна.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Запалиха кола. Погнаха и крадци на катализатори е публикуван за пръв път на Gabrovo News.