България Север

Габровка наду дрегера и остана без книжка след 8 март

Вероятно шумно отпразнувано тържество, полято обилно с количества алкохол, по случай Международния ден на жена 8 март, коства свидетелството за правоуправление на 29-годишна дама от Габрово, която бе установена да шофира в нетрезво състояние.

Подпийналата жена била спряна на бул.“Стефан Караджа“, около 04.20 часа. Патрулиращите катаджии забелязали и веднага подали сигнал да отбие за проверка водачът, който бил със съмнително поведение на пътя.

Безразсъдният пътен нарушител моментално бил изобличен, тъй като от него се носели силни миризми на алкохол, навяващи на мисълта, че е имало употреба.

Това наложило незабавното изпробване на метналата се зад волана дама, която и видимо изглеждала повлияна.

Престъпвайки от крак на крак 29-годишната жена надула дрегера, чиито дисплей изписал данни от 1,23 промила алкохол в количеството издишан въздух, които подпечатали отнемането на шофьорската й книжка за дълъг период от време и парична санкция.

На шофьорката „под градус“ бил съставен акт за установяване на административно нарушение.

Издаден й бил и талон за медицинско изследване, но тя се възползвала от правото си да не дава кръв за химически анализ, съгласявайки се с показанията на техническото средство, с което била изпробвана.

След приключване на работата по наказателното производство, материалите по случая ще бъдат изпратени на Районната прокуратура в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Габровка наду дрегера и остана без книжка след 8 март е публикуван за пръв път на Gabrovo News.