България Север

Арест за 23-годишен за притежание на наркотици

На 12 март 2020 година в Плевен е проведена специализирана полицейска операция по линия на работа „Престъпления против собствеността“, „Взломни кражби“, „Разпространение на наркотици“, „Грабежи“, „Палежи“.

Около 15.30 часа в жилището на 25-годишен е извършено претърсване. Установени са електронна везна и полиетиленов плик с приблизителни размери 14х10 см, съдържащ суха зелена тревиста маса с тегло около 10 /десет/ грама. При извършен полеви тест сухата зелена тревиста маса реагира на марихуана. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК. В хода на акцията е извършена проверка на 23-годишен. Той доброволно е предал на полицаите хартиен свитък с неправилна форма,  съдържащ суха зелена тревиста маса с приблизително тегло около 3 грама. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 354 „а“ ал. 1 от НК.

Притежателите на наркотиците са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Предстои назначаване на физико-химически експертизи. Уведомен е дежурен прокурор. По случаите продължава работата разследващ полицай при Второ РУ – Плевен. 

Материалът Арест за 23-годишен за притежание на наркотици е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.