България Север

Съдят банда от трима, „брали“ желязо. Тарторът с 14 присъди

Районната прокуратура в Габрово предаде на съд трима за кражби на метални части от тъкачен цех. Обвинението срещу тях е за това, че за периода 2 до 5 януари т.г., в Габрово, Б.В., при условията на опасен рецидив, Й. А. и М. А., при условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор, в немаловажен случай, отнели чужди движими вещи – 1 858 кг. отпадъчно дебело желязо на обща стойност 510,55 лв., от бивш тъкачен цех, без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвоят.

Обвиняемите живеели в близост до сграда, в която се помещавал бившият тъкачен цех. Той не работел от години, но в него се съхранявали голямо количество различни резервни метални части от желязо и чугун за тъкачните машини.

Обвиняемият Б. В. бил влизал в тъкачния цех и вземал различни вещи, поради което познавал разположението на сградата. На 2 януари той предложил на двамата си авери, с инициали Й.А. и М. А., заедно да отидат в цеха и да откраднат различни метални вещи, които послед да предадат за скрап.

Така тримата отишли до сградата и влезли вътре. Напълнили няколко чувала с металните части, с тегло от 427 кг. Чувалите отнесли и скрили в задната част на сградата, в която живеели.

На следващата сутрин продали желязото в пункт за метални отпадъци. Същата вечер, на 3 януари, отново отишли до цеха и взели метални детайли, с общо тегло 817 кг., които също предали за скрап.

На 5 януари, за трети път извършили кражба на метални части, този път с общо тегло 614 кг, и ги предали за вторични суровини.

Обвиняемият Б. В. е вече осъждан. Има 14 присъда за извършени кражби. По искане на прокуратурата той е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Съдят банда от трима, „брали“ желязо. Тарторът с 14 присъди е публикуван за пръв път на Gabrovo News.