България Север

Габрово няма да купува нов електромобил

Община Габрово няма купува нов електромобил, който да послужи за нуждите на администрацията, а вместо това ще предостави целево на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ сумата от 30 000 лева, с които лечебното заведение да закупи медицинска техника и апаратура за справяне с коронавируса.

Това стана ясно днес, 26 март, по време на редовното заседание на Общинския съвет в Габрово, което по изключение вместо в Ритуалната зала на Общината се проведе в зала „Възраждане“ при условията на спазване на дистанция от минимум 1,5 метра между общинските съветници.

Местните парламентаристи от всички политически сили единодушно подкрепиха решението да отменят предишно свое такова от 27 февруари т.г., с което от Фонд „Резерв за неотложни разходи“ от Бюджета на Общината за 2020 г. с гласовете на управляващите бе прието закупуването на третия електромобил за Габрово.

Като мотив сега за отменяне на решението от края на февруари бе изтъкната безпрецедентната ситуация в страната, свързана с коронавируса и извънредното положение, както и необходимостта да се помогне на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ за техническо обезпечаване, за да може гражданите да получат при нужда адекватна медицинска помощ.

По време на редовната сесия всички общински съветници бяха осигурени с подходящи лични предпазни средства. Граждани и журналисти не бяха допуснати в залата, а редовната сесия трябваше да се излъчва онлайн на сайта на Общината, нещо което не се случи до края на заседанието.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Габрово няма да купува нов електромобил е публикуван за пръв път на Gabrovo News.