България Север

Нови 18 случая на заразени с COVID-19, общо в България са 331

Починал е още един пациент – мъж от Кюстендил, така починалите от коронавирус вече са 6

Нови 18 случая на пациенти с COVID-19 са потвърдени днес, общо в страната заразените с коронавирус са 331. Това съобщи ген.-майор проф. Мутафчийски на оперативката на Националния оперативен щаб. Починал е още един пациент – мъж от Кюстендил, стана ясно по време на брифинга. Така починалите от коронавирус в България вече са 6.

В Благоевград има 5 случая, във Варна 2, в Смолян 8, в Шумен 2. С това общият брой на заразените у нас е 331 души, съобщи началникът на щаба проф. д-р Венцислав Мутафчийски. В болница са 122 човека, осем са интубирани. Има двама изписани – един от „Пирогов“ и един от ВМА. Те са с две отрицателни проби.

Още не сме започнали да вървим към платото на заболяването. Наистина се удържа положението, най-вероятно карантината дава резултати и няма такъв бум, както в другите държави. Единственото успокояващо нещо е, че няма висока смъртност, допълни проф. д-р Мутафчийски.

В началото на заседанието премиерът Бойко Борисов обяви, че Националният оперативен щаб ще дава брифинг само веднъж дневно, в 17 ч. от Министерски съвет.

Днес завърши заседанието на Тристранния съвет, постановленията по всички детайли ще бъдат издадени към обяд в понеделник, съобщи още премиерът.

Инфо: БНТ

Материалът Нови 18 случая на заразени с COVID-19, общо в България са 331 е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.