Арт Новини

Петър Беляшки – изложба живопис- абстрактни картини

Имаме удоволствието да Ви  поканим на откриването на изложба – живопис на Петър Беляшки на 18-ти септември, от 18:30 ч. Изложбата ще продължи до 8 ктомври, 2019 г.

Роден на 20 юни 1953 г. Живее и работи в Пловдив.  Член е на СБХ.Самият художник определя стила си като „абстрактен и експресивно изразен“. Родени от манталитет и чувствителност в духа на лиричната абстракция са всички негови картини. Посредством елегантен и пастелен колорит, толкова характерен за творчеството му, авторът е нарисувал своите сънища, загатнал е фигури и пейзажи. Под смелите плътни фактури и монохромни полета прозират причудливи силуети, музикални инструменти и графични символи. Така всяка картина на изящния живописец е цяла Вселена, пред която стоейки сме обладани от чувство за равновесие, спокойствие и хармония.

Има повече от 30 самостоятелни изложби в страната и чужбина. Художникът работи главно в областта на абстрактната живопис.Негови творби са притежание на частни колекции в Русия, Холандия, Германия, Англия, Унгария, Полша, САЩ, Франция, България

Материалът Петър Беляшки – изложба живопис- абстрактни картини е публикуван за пръв път на Art Gallery Europe.