България Север

Жена от Габрово наду дрегера като за рекорд

35-годишна жена от Габрово остана без шофьорска книжка насред пандемията от коронавирус, след като бе заловена да кара по улиците на града под въздействието на големи количества изпит алкохол.

Шофьорката, държаща „рекорда на месец март за най-пиян водач в Габрово“, наду дрегера до умопомрачителните 2,51 промила, които изобщо не й попречили да се метне да управлява автомобил.

Вместо да си хване такси и да се прибере безпроблемно до вкъщи без излишни главоболия, необмислената й постъпка ще я лиши от правото й да шофира за дълъг период от време.

Безобразно пияната жена била сгащена в събота, 28 март, около 01.50 часа на улица „Свищовска“ в Габрово.

Тогава патрулиращ в района полицейски екип забелязал криволичещ по пътя лек автомобил и веднага подал сигнал на водача да отбие за проверка.

Веднага щом свалила стъклото, за да представи документите си, незнаещата къде се намира от наздравици шофьорка била изобличена, тъй като видимо изглеждала в неадекватно състояние.

На всичкото отгоре от нея се носели силни миризми на алкохол, навяващи на мисълта, че е имало употреба, което наложило нейното незабавно изпробване.

Поклащайки се, прихълцвайки и престъпвайки от крак на крак, 35-годишната дама успяла да надуе дрегера, чиито дисплей изписал умопомрачителните данни от 2,51 промила, отреждайки й първото място в класацията „пиян шофьор на месеца“ и солидна глоба.

На безразсъдния водач, с определено кофти махмурлук, бил съставен акт за установяване на административното нарушение и издаден талон за медицинско изследване.

Той приел показанията на техническото средство, възползвайки се от правото си да не дава кръв за химически анализ.

Срещу наквасената почти до несвяст 35-годишна жена от Габрово е започнато бързо производство, като след приключване на работата по него, материалите ще бъдат изпратени на Районната прокуратура в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Жена от Габрово наду дрегера като за рекорд е публикуван за пръв път на Gabrovo News.