България Север

24 нови случая на заразени с COVID-19 у нас, общият брой е 522

Днес в Плевен се открива Вирусологична лаборатория за установяване на коронавирус

За последните 24 у нас са регистрирани нови 24 случая на заразени с COVID-19 у насОбщият брой на заразените е 522.

В болница са приети 10, изследвани са към 400 лица.

От новооткритите случаи 13 са област София. В Пирогов са настанени 3-ма, в Александровска – 1, във Втора МБАЛ – 1. Амбулаторни са 8 случая.

В Бургас – 1 мъж на 17 години. В Стара Загора – 3, лекар на 35 години, семейство майка и син, като синът се е върнал от Англия. В Перник – двама мъже на 34 и 39 години, амбулаторни поради леки оплаквания. В Сливен – две жени на 32 и 62 години са приети в многопрофирнагта болница. В Русе – мъж на 21 години, завърнал се от Англия, амбулаторен, с леки оплаквания. В ПЛовдив – един мъж на 64 години. В Кърджали – 1 мъж на 71 години.

Мъжете са 299 (57%), жените – 223 (43%). Най-младият пациент е на 1 година, най-възрастен на 86. Средната възраст е 46,5 години.

Медицинският персонал вече е 53 души.

Излекувани са 37. Новите са трима установени с отрицателни проби – жена от Хасково на 26 години, мъж на 57 години и мъж на 30 години от Благоевград. Общо 23 мъже, 14 жени, средна възраст 47 години.

За вчерашния ден починалите са четирима – двама от Пирогов и двама от „Св. Ана“. Сред тях е и мъж на 49 години от Пирогов, който не беше съобщен вчера, защото пробата му е потвърдена късно вечерта.

Общо 18 са починалите. Средната им възраст е 65 години.

9 са засега откритите случаи в МВР, от които няма нито един хоспитализиран. В армията има 2 случая, от които единият е по-тежък.

В момента върви по-обширно тестуване поради 1 установен случай в Бърза помощ в София. Вчера са приети за изследване около 40 души от Бърза помощ – София, днес също ще се изследват около 40 души. Първите изследвани са от 4-ти екип.

В момента има съвсем слаб трафик по границите и са по-интересни случаите, които се явяват по огнища в страната, обясни ген. Мутафчийски.

Има идея сред собственици на хотели в София те да бъдат използвани за поставяне на хора под карантина срещу заплащени на хора, които няват къде да я прекарат. Ген. Мутафчийски обясни, че при тях имат четири предложения за безвъзмездно предоставяне на хотели. /Инфо: БНТ/

Днес в Плевен се открива Вирусологична лаборатория за установяване на COVID-19. Инвестирайки голям размер собствени средства, Медицински Университет – Плевен завърши напълно цялостното изграждане и оборудване на новата Вирусологична лаборатория за изследване на коронавирус към Научноизследователския Институт, базирана във Втора клинична база.

Апаратът за PCR диагностика е наличен и в готовност за работа. Научните екипи са преминали обучителен курс във ВМА – София и са снабдени с необходимите предпазни облекла за стартиране на диагностичните изследвания.

Материалът 24 нови случая на заразени с COVID-19 у нас, общият брой е 522 е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.