България Север, Общество

„НИКО Технологии“ дари предпазни шлемове на 10 болници в България

Габровската фирма „НИКО Технологии“ спази обещанието си и направи скромно дарение на предпазни шлемове за хората на първа линия в битката срещу коронавируса у нас.

Медици и персонал във Военномедицинската академия, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Александровска“, УМБАЛ в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово и МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ – Велико Търново получиха личните предпазни средства, произвеждани в Габрово от местната високотехнологична компания.

Предпазният шлем на „НИКО Технологии“ е за многократна употреба. Той е лек и удобен. Рамката се прави от висококачествена неръждаема стомана, с висока степен на микробиологична резистентност. Върху този метал се задържат микроорганизми значително по-кратко, в сравнение с пластмасата.

Материалът допуска отлична обработка с дезинфектанти и химикали. Нечуплив и гъвкав е. Конструкцията на рамката отлично се напасва върху главата, като това значително подобрява комфорта при продължително носене. Шлемът е предпочитано предпазно средство от лекари, специалисти и здравни работници.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът „НИКО Технологии“ дари предпазни шлемове на 10 болници в България е публикуван за пръв път на Gabrovo News.