България Север

Общинската администрация в Плевен ще съдейства за актуализиране на здравноосигурителния статус на граждани

В свое писмо изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова се обръща с молба към общинските администрации за оказване на съдействие на граждани за актуализиране на здравноосигурителния им статус. Необходимостта от това посредничество произтича от въведения режим на извънредно положение  в страната и ограниченията в тази връзка за придвижване между отделни населени места.

Съдействието на общинските администрации касае лица с прекъснати здравноосигурителни права, които поради ограниченията не могат да посетят офис на НАП и не могат да се възползват от възможността за подаване на документи по електронен път с персонален идентификационен код или квалифициран електронен подпис. То се изразява в сканиране от общинските служители на попълнена Декларация № 7 „Данни за възникване на задължение за внасяне на здравноосигурителни вноски” от лицето, което желае да актуализира здравноосигурителния си статус, както и други документи, ако лицето е представило такива, и изпращането им на адрес: ts.poturlieva@ro15.nra.bg.

Община Плевен  откликва положително на отправената молба, с писмо на кмета Георг Спартански са уведомени и кметовете на кметства за нужното съдействие, приложено с писмото е изпратен и образец на Декларация № 7.

Материалът Общинската администрация в Плевен ще съдейства за актуализиране на здравноосигурителния статус на граждани е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.