България Север, Общество

Вместо под карантина, габровец отиде да си подновява книжката

60-годишен габровец е шестият човек в областта, който е бил поставен под домашна карантина с предписание на Регионалната здравна инспекция, но вместо да остане вкъщи той пренебрегнал въведените противоепидемични мерки, решавайки да поднови шофьорската си книжка.

Срещу поредния безотговорен към себе си, семейството, роднините, приятели и обществото е започнато досъдебно производство. Случаят е от вчера, 7 април.

Габровецът се е явил на гише в сектор „Пътна полиция“, където заявил, че желае да подмени свидетелството си за управление на моторно превозно средство.

При извършена справка на подадените данни служителят зад гишето установил, че габровецът е поставен под карантина и с явяването си в административната сграда на Сектора, нарушил предписанието на РЗИ.

Обстоятелствата, свързани с нарушаването на карантината, са в процес на изясняване. Разследването по случая се провежда под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Това е шестият случай в област Габрово на нарушител на домашна карантина от началото на обявеното извънредно положение заради пандемията от коронавирус.

През миналата седмица, от 30 март до 3 април, 34-годишен дряновец, 42-годишен габровец и 22-годишен от севлиевското село Шумата също пренебрегнаха въведените противоепидемични мерки в борбата със заразата. В понеделник 36-годишен габровец не беше открит на адреса си, а преди всички тях 45-годишна жена от село Петко Славейков бе първият подобен случай.

Припомняме, че за нарушението на домашна карантина се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Вместо под карантина, габровец отиде да си подновява книжката е публикуван за пръв път на Gabrovo News.