България Север

310 награди за Деня на Земята

Всяка година на 22 април се отбелязва Световния ден на Земята, а през 2020г. се навършват 50 години от първото издание на Деня на Земята. Това е най-големият нерелигиозен празник в света, който е честван от милиони хора. Причината е една – всички ние живеем на единствената планета Земя.

Тази година Община Габрово ще пренесе организацията за Деня на Земята във виртуалното пространство. Така, стоейки вкъщи, всички ние може да направим много, за да осигурим на нашата планета по-добро бъдеще.

Въпреки извънредното положение ние, хората, не спираме да произвеждаме отпадъци, а те са един от най-сериозните замърсители на нашата Синя планета.

Ако разделяте отпадъците си вкъщи, ако сте творческа натура и претворявате вещите, за да ги използвате отново или пък искате този Великден да боядисате едно яйце, което да посветите на Деня на Земята, то вие сте точният човек за участие в еко-виртуалното предизвикателство „Ден на Земята – Всеки ден!“.

Община Габрово отправя покана да се включите в състезанието „Ден на Земята – Всеки ден!“, да докажете, че знаете и можете да разделяте правилно отпадъците вкъщи, а участниците с най-добри резултати ще получат награда.

Еко предизвикателството има три категории: „ЕКО Викторина“, „Великден за Земята“, „Използвам многократно“. Всеки габровец има право на участие, а наградите са много. Срокът за участие е до 24 април 2020г., включително, а наградените ще бъдат обявени на 30 април 2020г.

Ето и как може да участвате:

Категория „ЕКО Викторина“
Интересен и образователен еко QUIZ, в който може да проверите знанията си, свързани с отпадъците и правилата за тяхното разделно събиране. Викторината се провежда онлайн, като е нужно да попълните електронната форма оттук.

Категория „Великден за Земята“
Създайте великденски шедьовър, посветен на Земята и нейното опазване. Изпратете ни снимка на Великденско яйце, което специално сте боядисали и посветили на Деня на Земята. Изпратете и кратко описание на замисъла на Вашия шедьовър. Снимките с описанието, заедно с три имена, възраст и телефон за връзка изпращайте на e-mail: v.koleva@gabrovo.bg

Категория „Използвам многократно“
Ако сте творческа натура и обичате да претворявате и прекроявате старите вещи в нещо ново, което използвате в ежедневието си, разкажете ни за това. Изпратете снимка на вещите, на които сте дали „нов живот“ и от ненужен боклук сте ги превърнали в полезен предмет. Разкажете за какво служат тези вещи и как сте ги изработили. Снимките с описанието, заедно с три имена, възраст и телефон за връзка изпращайте на e-mail: v.koleva@gabrovo.bg

Пълният регламент на състезанието може да видите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът 310 награди за Деня на Земята е публикуван за пръв път на Gabrovo News.