Изкуство и Общество

Брад Пит нападна Тръмп в ТВ шоу (ВИДЕО)

Актьорът Брад Пит бе звездата във второто по рода си онлайн издание на емблематичното комедийно шоу „Saturday Night Live“, пише нюйоркският седмичник Variety.

Шоуто, с подзаглавие „У дома“, се върна към политическия скеч, а Пит влезе в образа на директора на Националния институт по алергия и инфекциозни заболявания на САЩ д-р Антъни Фаучи и направи отрезвяващо обръщение относно коронавируса.

Той призна, че „има много невярна информация за вируса“ и реши да изясни и „преведе“ „какво се опитва да каже президентът“.

Вместо да се стреми към шеги, шоуто използва своята платформа, за да предостави реална информация за състоянието на пандемията.

Комедийното шоу на NBC в късната нощ, в което бяха включени и реални кадри от изказванията на Доналд Тръмп за коронавируса, започна с твърдението му, че е провел забележителни срещи и „относително скоро“ ще има ваксина. По отношение на това Пит, в образа на Фаучи, поясни, че „относително скоро е интересна фраза. Относително спрямо цялата история на Земята? Сигурно, ваксината ще стане реалност много бързо. Но ако кажете на приятел: „Ще свърша относително скоро“ и след това се появите година и половина по-късно, добре, но вашият приятел може да бъде относително доста бесен“.

Обръщайки внимание на твърденията на Тръмп, че „коронавируса ще изчезне като чудо“, Пит призна, че „чудото би било велико“, но отбеляза, че „чудесата не трябва да бъдат план А. Дори Съли (пилотът-герой, приземил самолет в река Хъдсън, бел.ред.) се опита да кацне първо на летището“.

Пит също сподели „няколко неща“ по отношение състоянието на тестовете. Първо, той каза, че не знае дали би описал теста като „красив, освен ако идеята за „красиво“ не е памучен тампон, който гъделичка мозъка ви.“ Освен това, той отбеляза, че „почти никой не може да получи тест“.

And now, a message from Dr. Anthony Fauci. #SNLAtHome pic.twitter.com/LYemNAWaAT

— Saturday Night Live – SNL (@nbcsnl) April 26, 2020

Актьорът остана безмълвен пред размишленията на Тръмп за инжектиране на дезинфектант, който да „избие“ вируса. „Знам, че не трябва да пипам лицето си, но …“, добави той и го покри с двете си ръце, след като чу идеята на Тръмп за ултравиолетовата светлина в тялото, която може да лекува вируса.

„Да, уволняват ме“, каза той. „Но дотогава ще бъда там и ще изложа фактите за тези, които чуват. И когато чуя неща от рода на: „Вирусът може да се излекува, ако всеки предприеме предизвикателство за дезинфекция с „Тайд“, ще бъда там, за да кажа:„ Моля ви, недей! “, каза Брад Пит.

В края на скеча той свали перуката си и благодари на истинския д-р Фаучи за „спокойствието и яснотата му, която внася в това неспокойно време“. Пит също така благодари на медицинските работници на първа линия и техните семейства.