Изкуство и Общество

Анджелина Джоли: Невъзможно е да си перфектен родител

Американската актриса Анджелина Джоли смята, че е „невъзможно“ да бъдеш „перфектен“ родител, особено в условията на пандемия. Според нея децата просто искат родителите им да бъдат „честни“ за своите грешки.

Звездата от „Томб Райдър” има шест деца заедно с бившия си съпруг Брад Пит и сподели с други родители по време на продължаващата пандемия от коронавирус един важен урок – че не е възможно да „отговаряш на всички нужди на децата си“ през цялото време.

Тя написа в сп. Time: „Сега, в разгара на тази пандемия, мисля за всички майки и бащи, които са с децата си у дома. Всички се надяват, че могат да направят всичко правилно, да отговорят на всички нужди и да останат спокойни и позитивни. Едно нещо, което ми помага да се справя по-леко е защото знам, че това е невъзможно”.

Анджелина настоявала децата да „не искат“ родителите им да са „перфектни“, стига да могат да бъдат „честни“ с тях за грешките си.

Тя добави: „Прекрасно е да откриеш, че децата ти не искат да си съвършен. Те просто искат да сте честни. И да полагате максимум усилия. Всъщност, колкото повече пространство ти дават, когато сте слаб, толкова по-силни могат да станат. Така показват, че ви обичат и искат да ви помогнат. Така че в крайна сметка това е екипът, който градите. И по някакъв начин те отглеждат и теб, родителя и „растете заедно“.