Изкуство и Общество

ПЪТЯТ (ПРОДЪЛЖВАМЕ ЗАЕДНО) – Едно изследване на Емил Миразчиев

Откриване на 17 март от 18 часа в Изложбена зала „2019“ на ул. „Гладстон“№32

От 17 март до 10 април 2020 един от най-разпознаваемите български визуални артисти Емил Миразчиев ще ни направи свидетели на различните техники и технологии в развитието на изкуството през последните 60 години, стартирайки от експерименти в класическите графични техники (литография, офорт), минавайки през ръчно лята хартия, колажир и фуртажи, фотография, видео, обекти, инсталации.

Ще ни потопи в един процес, в който нещата следват овладения професионализъм на традиционните и на чисто новите авторски техники и технологии. Ще видим и акции в обществени (социални, политически, културни, медийни) пространства с участието на публика, творци, политици, медийни активисти. Засягат се различни теми със социална, културна и политическа проблематика, като банковата система, правото на творческо изразяване, демократичното развитие, правата на гражданите, екологията и политическите вмешателства.

Това е изложба в развитие и показва един ПЪТ – процес на изследване на естетическо, художествено и обществено въздействие на творчеството на Емил Миразчиев, един от активните автори в областта на съвременното изкуство. Изложбата запознава с процесите на динамика на традиционни техники и нови форми в областта на визуалното изкуство.

На 18,19,20,21 и 22 март от 16.00 до 17.30 ч. авторът ще запознава публиката с творчеството си и художествените процеси в съвременното изкуство.

Експозицията е с висока художествена стойност, демонстрирайки различни изразни средства и медии в областта на съвременното изкуство. Проекти като този са от изключителна важност за младата аудитория и студенти. Те им дават възможност да се запознаят на живо с изразните средства на съвременното изкуство в най-широк спектър. Самият проект е в развитие и продължава, докогато авторската активност позволява да се реализират отделните етапи.