Арт Новини

Европейска нощ

ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА МУЗЕИТЕ И ГАЛЕРИИТЕ

19 май 2018 г. – 19 май 2018 г.

♦ Една от най-успешните акустични формации у нас, кънтри групата Lilly of the West, ще изнесе концерт в Арт Галерия Европа в събота, 19 май от 21: 00 ч., в рамките на Нощта на музеите и галериите. Музикантите ще представят песни от богатата си дискография в стиловете кънтри, блуграс, блус и суинг. Ще наблегнат и на европейска музика, която лийд вокалистката Лили Друмева ще изпълни на различни езици – немски, френски, румънски, сръбски, унгарски и други.

♦ Юбилейна изложба „Втъкани емоции“ с изкусно изтъканите пана на текстилката Лили Прокопиева. Ще провокират сетивата ни с асоциации за слънчевия аромат на нежните полски цветя и любопитни слънчогледи, ще бъдем озарени от изгрева на слънцето, скрити символи и абстракции ще ни нашепват нови, чисти мисли.

♦ Изложба на лиричния живописец Божидар Хаджистоянов, магично претворяващ маслените бои в нежност. От торбите му струи ефирна светилина, предизвикваща финни емоции у зрителя, независимо, дали пречупва светлината в полупрозрачните измерения на абстракцията или пише поеми за тази земя в пейзажи.

♦ Представяне на музиката на джаз музиканта Стенли Станчев

♦ Обща изложба на над 10 съвременни авотри, сред които Николай Янакиев, Цветан Лазаров, Виолета Радкова, Александър Димитров.

Материалът Европейска нощ е публикуван за пръв път на Art Gallery Europe.