Арт Новини

Весела Михайлова в „Павилион на утрешния ден“ 2

Весела Михайлова живее и работи в Линц, Австрия и е „половината“ от арт колектива Prazlab, който реализира първата си самостоятелна изложба в галерия Credo Bonum. Prazlab изследва връзката между храната и обществените процесиизползвайки хранителни продукти като основен материал за артистични намеси. За 12-ата годишнина на фондация Credo Bonum Prazlab пресъздадоха ключови проекти от дейността ни под формата на храна. Днес разговаряме с Весела в рубриката ни „Павилион на утрешния ден“ 2.

От какво се отказахте през последните седмици?
Срещите с приятели. С няколко от тях имаме обща градина – засега е незасадена. Разсадът обаче е приготвен, первазите на прозорците ми едва събират саксиите.

Какво ново започнахте да правите през последните седмици?
Започнах да приготвям препарати за почистване на дома сама, експериментирам и с различни рецепти за сурови тypшии, доста вкусни се получавaт.

Какви позитивни тенденции ще донесе в живота ни сегашната ситуация?
Обикновените неща, като прекарването на време със семейство, пътешествията чужда страна, дори и една прегръдка – всичко това ще бъде много по-силно оценявано, след като периодът на изолация отмине. Надявам се това да остане като дългосрочна тенденция.

Кое е вашето най-силно лекарство в настоящото предизвикателство?
Четенето на книги, разговорите по телефона с приятели, тичането в парка всеки втори ден, дневната петминутна медитация.

Кой е положителният пример за човешко отношение или постъпка, което ще запомните от сегашната ситуация?
Усмивката на продавачката в супермаркета. За мен герои са и всички, които не се поддадоха на паника и успяха да видят положителната страна на тези интересни времена.

Кое е първото нещо, което бихте направили, когато се завърнете към нормалния си живот?
Колкото и да е банално – ще отида да хапна сладолед с приятели.