Интериор

Къща в Холандия с прекрасен интериор и екстериор

В днешния материал ще отправим поглед към малкото китно селце Лийден в Холандия. Там в непосредствена близост до един от прословутите водни канали откриваме новопостроена къща с площ от 130 м², която впечатлява както със своя екстериор, така и с интериора си. Проектът е дело на студио Arjen Reas Architects, от където са свършили чудесна работа по отношение на зонирането, разпределението и цялостната визия на къщата.

Разликата в нивата на парцела и градината в задния двор направили възможно създаването на динамична архитектура, която излъчва простота и се фокусира върху водния канал с изглед към Амстердам, намиращ се на отсрещния бряг.

Черна дървена вентилирана фасада е комбинирана с черен метален покрив, създавайки една завършена, перфектна визия, която се прекъсва от големи стърчащи прозорци в горната си част, а в частта от към задния двор доминира стъклената фасада, която разширява вътрешното пространство.

На първия етаж от къщата са поместени малък работен кабинет и зона за гледане на телевизия, а от другата страна на стълбището откриваме хола и кухнята, отварящ се към терасата на задния двор. На втория етаж са проектирани две детски стаи, две бани и голяма главна спалня с прекрасен изглед към канала и красивия Амстердам в далечината.

Снимки: HQroom