Арт Новини

FLUCA открива изложба ДОБРЕ ДОШЛИ В СВОЯ MYSPACE

FLUCA открива изложба ДОБРЕ ДОШЛИ В СВОЯ MYSPACE. Изложба на Флориан Ланг ще стартира на 29 юни и ще продължи до 31 юли.

Добре дошли в своя Myspace на Флориан Ланг е покана за влизане в сюрреалистичен инкубатор. Проектът е част от поредицата „Инкубатор“ на автора и е създаден специално за Fluca – Австрийски културен павилион.

Практически инкубаторът е малка кутия, която осигурява идеален микроклимат за естественото развитие на биологични видове при изкуствено създадени условия на околната среда, за да увеличи шансовете им за оцеляване. За проекта си в Пловдив, Флориан прави всички стени, таван и под на лъскавия контейнер облепени с фототапети, за се създаде илюзорно пространство. Зрителят може да влезе в куба или да го гледа отвън навътре през отворената част на Fluca. Мотивите на фототапетите напомнят дистопични райски пейзажи. Те са базирани на онези снимки от ваканции и начин на живот, които често публикуваме в своите социалните мрежи.

Зрителят би могъл да влезе в самия куб заобиколен от гледка към  красиви пейзажи. Но не може да се влезе в тях, тъй като те си остават просто принтове. Те се превръщат в алегория за нашето време. Показваме нашата страхотна и идеална среда /начин на живот/, фантастични ваканции и добре прекарано време в нашите социални мрежи, но точно както в контейнера, достъпът ни завършва на повърхността на дисплея.

Флориан Ланг е учил в Академията за изящни изкуства във Виена, Училището по изкуства в Глазгоу и Университета „Мармара“ в Истанбул. Живее и работи във Виена.

Освен изложби в Австрия и в чужбина, Флориан Ланг продуцира няколко музикални клипа. В сътрудничество с историци и архитекти работи по теми свързани с публичните пространства. Той е художник в програми за пребиваване в Италия, Великобритания, Турция, Германия, Полша, Унгария и Австрия. Носител е на наградата за спонсорство за изобразително изкуство в Бургенланд и е представен в различни колекции.