Арт Новини

Графични дизайнери се дипломират с изложба в Градската художествена галерия

Макар и в необичайните условия на дистанционно обучение тазгодишните бакалаври от специалност „Графичен дизайн и фотография“ в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ достигнаха до финала и са на прага на съвсем реална, присъствена „офлайн“ защита на дипломните си работи.

Четвъртокурсниците с преподаватели Георги Димитров и ас. Таня Върбева предпочетоха Залите за временни експозиции към Градската художествена галерия (ул.“Княз Александър I“ №15), за да представят пред академичната комисия и пред широката публика своите проекти, както приляга на артисти със самочувствие.

Защитата на дипломните работи ще се състои на 9 юли при закрити врата, без да се допуска публика отново заради мерките срещу COVID -19.

Желаещите да разгледат изложбата с фотографии и дизайнерски проекти на бакалаврите могат да го направят от 18.00 до 20.00 часа на 9 юли, както и в работното време на галерията до 29 юли (от вторник до неделя от 10.00 до 18.00ч.).

Младите творци са нарекли изложбата си „ Хей, next“ и изразяват нейната концепция така:

Хей next е проект, който разглежда идеята за началото и края. Край на едно емоционално преживяване и начало на всичко ново. Хей next е клише, неизменна част от живота, а този път поглежда в годините, в които бяхме студенти, възможно начало на творческото ни развитие. Празнуваме отминалото с изложба, която изследва различните форми на графичния дизайн и фотографията. Интерпретирани през призмата на всеки един от нас, темите засягат проблеми от личен и глобален характер.

Хей next е процес на постоянно търсене. Задава въпрос, вместо да дава отговор. Въпрос, който стои в основата на визуалната идентичност на изложбата.

Хей е бодър поздрав, фойерверки с лачени обувки.

Next?