Интериор

Малък модулен дом LumiPod във Френските Алпи

Архитектурното студио LUMICENE представя на вашето внимание проектът LumiPod – компактен модулен дом, създаден за частен клиент във Френските Алпи. Този малък на вид дом подчертава уединението с природата и в същото време има всичко необходимо с минимален набор от функции. Сглобяемият модулен дом посреща своите собственици, търсещи спасение от бетонната градска джунгла в спокойна природа на планината.

На площ от едва 18 квадратни метра са разположени спалня, душ, тоалетна и гардероб. Основният елемент на обекта е прозорецът LUMICENE® с извито стъкло и алуминиева рамка, плъзгаща се между двата водача, което позволява на интериора плавно да се трансформира в зона за отдих на открито. Когато е затворен, LumiPod е удобен и защитен, а усещането е за цялостно потапяне в заобикалящата го природата.

Мечтата на клиента за собствена луксозна хотелска стая, прегърната от природата, се сбъдна. Разположен на надморска височина от 1000 метра, в сърцето на борова и дъбова гора, LumiPod предлага панорамна гледка към планината и хармонично се влива в пейзажа. Предлага уникално усещане за свобода и спокойствие.

Външната облицовка на малкия дом е изработена от Дугласка ела, а във вътрешността са използвани естествена дъбова дървесина и филцова тъкан от мериносова вълна. Модулът LumiPod е проектиран и произведен в Лион, Франция, и се сглобява на място за два дни.

Разгледайте снимките на това творение, облечено в природа, чист въздух и божествена гледка!