Изкуство и Общество

Кънчо Кънев. Диалог

​На 16 август 2019 г., петък, от 18 ч. в Художествена галерия – Русе беше открита самостоятелна изложба на Кънчо Кънев „Диалог”. В нея той представи своите „разговори” с художници, които обича, в общи творби. Един от тях е с Маргарита Пуева, негова спътница и вдъхновение, която загубва.
Художникът е роден и израства в гр. Русе, завършва Техникум по дървообработване, специалност Дърворезба. От 1990 г. живее и работи в ХагаХоландия. Работи в областта на живописта, рисунката, графиката, обекта и инсталацията.
До момента е издал 3 книги: Kanev (1990), Kantcho Kanev, a painter in The Hague (2000) и Thirty years of painting (2006). Носител е на 4 международни награди. Член е на 3 международни организации на професионалните художници.

На 28 август 2019 г. художникът и галерията продължиха темата от самостоятелната изложба на живописеца „Диалог“. Кънчо рисува пред публика, като по време на това разговаря с посетители, ценители, колеги на различни теми. С това нестандартно закриване на изложбата авторът сподели съкровения процес на творчество и даде възможност на русенци да съпреживеят творческия процес на създаването. Публиката имаше възможност да купи рисунка на художника, като събраните средства той дари за подкрепа на деца с увреждания.