Арт Новини

Арт галерия Папийон представя Атанас Хранов с изложба живопис от 11 август до 2 септември 2020 г

 

 

„Аз не съм мореплавател или някакъв много опитен моряк, аз съм си художник, който не го е страх да тръгне на тези пътешествия.“

Арт галерия Le Papillon има честта и удоволствието да срещне почитателите на съвременното изобразително изкуство с най-новите творби от многообразното творчество на талантливия художник Атанас Хранов в пространството на галерията от 11-ти август до 2-ри септември 2020 г. Веднъж потопили се в примамливия магичен свят на пловдивския художник с неизчерпаема фантазия, смелост и изящни умения, всяка следваща среща с артистичния му талант е очаквана с вълнение и нетърпение от искрени почитатели и любители на стойностното изкуство. Арт галерия Папийон ще представи творби, достойни за изучаване, които увлекателно ни въвличат в Храновия „Урок по астрономия“, правейки зрителите съпричастни с астрономическите наблюдения, запленили автора по време на различните му морски и презокеански пътешествия.

Влеченията на художника към мистиката на древните знания на халдейците и други древни цивилизации, към пресъздаване на ангелската йерархия, вселенската космогония и мястото на човека в нея, неминуемо намира пристанище в изучаване на небесната карта. Небето и съзвездията са основен ориентир на всички пътешественици. А това, на което ни учи Хранов чрез един кодиран и магично-живописен подход е всеки да намери своя верен на себе си път в житейското море, да не губи вяра в постигането на своите цели, в безграничността на човешките възможности и въображение.

Атанас Хранов работи в областта на пластичните изкуства и живописта, смесвайки органично жанровете с майсторството на виртуоз. Перфектно владее дървото и го използва както в скулптурните си творби, така и в живописта. Почеркът му е категорично разпознаваем не само с виталната, свободна и изящна живопис, но и със смелата комбинация на пластични решения, често отлети от бронз, сребро или артистична употреба с друга функция на вещи от бита. В картините си изгражда триизмерно пространство със средствата на илюзорната живопис и вграждането на различни обекти в тях. Отличителен белег е доминиращото присъствие на орнамента, изведен до чист знак. В творбите му усещането за небе и море силно присъства независимо от абстрактния начин на изобразяването им и комбинацията от отчетливи детайли, създаващи многобройни асоциации.

Заповядайте на откриването на изложбата на 11 август 2020 г. в 18.00 часа, когато в пространството на галерията на ул. Драгоман 12, както и на открито и с необходимата дистанция, в компанията на харизматичния Атанас Хранов ще получим „Урок по астрономия“, преразказан в картини и обекти.

Изложбата може да бъде разгледана от 11-ти август до 3-ти септември 2020 г. в салона на Aрт Галерия Le Papillon на ул. Драгоман № 12, както на сайта на галерията artpapilllon.com и на фейсбук страницата Le Papillon Art Gallery.