Интериор

Как да превърнем двора в невероятно място за почивка за цялото семейство?

Топлото време е чудесен повод цялото семейство да прекарва повече време навън и да се забавлява, затова днес ще поговорим за това как да подредим двора така, че всеки член на семейството да се чувства възможно най-комфортно в него.

Съществуват множество интересни идеи за дизайн, но разбира се при избора следва да се съобразите с площта, с която разполагате, както и да вземете предвид конкретните архитектурни особености, за да извлечете максимума от възможностите, които те предлагат.

Общо взето, за да се превърне дворът в приятно място за почивка на цялото семейство, е необходимо да се оформят основно две зони – за почивка и за забавления. Разбира се, според възможностите на терена и личните предпочитания, те могат да бъдат обособени както напълно самостоятелни или пък точно обратно – да преливат една в друга. Ако децата са малки и се нуждаят от постоянно наблюдение, по-добре би било да се спрете на втория вариант.

Зона за релакс

Всяко открито жизнено пространство може да се превърне в страхотно място за релакс, ако човек прояви поне малко въображение. За да се оформи един чудесен кът за уединение, четене на книги, размисъл или медитация са необходими съвсем малко неща – зеленина, маса, стол или пейка. Бихте могли да отгледате цветна леха или да засадите няколко храста, а ако такава възможност няма, просто да поставите няколко саксии с любимите си растения. Зеленината е важна, защото въздейства особено успокояващо, тонизиращо и зарежда с позитивна енергия.

Ако имате възможност да инсталирате градинска беседка, би било чудесно, защото ще си осигурите сянка за по-голяма част от деня. Друг вариант е да монтирате в желана форма лека конструкция за пълзящи и увивни растения, които бързо ще оформят желаното уединено място и ще добавят огромно очарование към вашия външен декор.

Зона за забавления

Настолни игри

Една по-голяма маса, на която може да се събере цялото семейство е прекрасно място за организиране на семейни турнири на открито. Има предостатъчно чудесни настолни игри, от които можете да изберете тези, които най-много ви допадат.

Забавен детски кът

Всеки двор трябва да разполага с детски кът, където най-малките могат да лудуват и да се забавляват на воля. Възможностите са безкрайни, затова ще коментираме само някои от най-популярните.

Хамак или люлка

Няма нищо по-лесно от монтирането на хамак или люлка на двора, но затова пък децата няма да се откъснат от тях през цялото лято. По-малките палавници пък могат да бъдат ощастливени с наземни люлки, например конче, което да „яздят“ винаги, когато пожелаят и да развиват уменията си за поддържане на баланс, както и двигателната си активност като цяло.

Място за творчески игри

Не само родителите, но и децата се нуждаят от спокойно местенце на открито, където да се отдадат на любими творчески занимания. Това кътче е добре да включва място за сядане, например някоя лека и безопасна детска пейка, изработена от материали, които позволяват да бъде позиционирана на открито. Може да добавите и малка масичка, за да има къде детето да моделира, рисува, изрязва и лепи на чист въздух.

Пясъчник

Детският пясъчник е чудесна идея за по-малките деца, които с удоволствие ще копаят, строят и оформят различни фигурки. Той няма да заеме много място, но ще се превърне в едно от любимите кътчета за игра на открито. Просто изберете някой от невероятните комплекти за игра с пясък и ще видите колко много ще се забавлява вашето дете.

Детска палатка

Страхотно място за уединение, което повечето деца ще приветстват. Една детска палатка би се побрала във всяко кътче на двора, а свежите цветове и жизнерадостни принтове веднага ще добавят много чар към външния декор. В палатката малчуганите могат да се отдадат на любимите си игри, да почетат интересни книги, да рисуват, моделират, както и да си поспят на чист въздух, ако желаят.

Детска къщичка за игра

Още една великолепна идея са детските къщички за двора – приказни елементи, които ще потопят малчуганите в един съвсем различен свят. Няма дете, което не би желало да има такова прекрасно кътче за игра, което може да обзаведе и подреди по свой начин. Съществува огромно разнообразие от модели, така че изборът няма да ви затрудни. Освен всичко останало, детската къщичка е очарователна дворна декорация, която веднага ще се превърне във фокусен център, привличайки внимание отдалеч.

Разбира се, няма как да изредим всички безкрайни възможности, които съществуват за разнообразяване и превръщане на двора в невероятно място за почивка за цялото семейство. Но на базата на тези предложения, всеки сам би могъл да прецени как да преобрази дворното място и да го превърне в страхотно кътче за отмора и забавления. Така че дайте воля на въображението си и сътворете мечтания декор! Със сигурност си струва.