Арт Новини

Пловдивската Sariev се представя в платформа за млади галерии с творби на Lubri

Галерия Sariev ще вземе участие в програмата от събития Liste Showtime на панаира за млади галерии и автори Liste Art Fair Basel, който тази година поради пандемията, предизвикана от Covid-19 ще се състои в променен формат. 

Liste Showtime съчетава онлайн платформа за изкуство, представяща творби, видео интервюта, текстове, онлайн срещи с художници, в която между 14 – 20 септември 2020, ще се включат 72 международни галерии, които ще представят по един млад художник в детайли и ще предлагат произведения за продажба. Акцент в представянето на Галерия Sariev, в онлайн платформата на  Liste Showtime, е авторски проект с нови живописни творби и обекти на младия български художник, базиран във Франкфурт – Руди Нинов.

Друга инициатива на Liste Showtime е съвместен художествен проект, в който художници, селектирани от галериите, ще се занимават с темата  „Rewriting Our Imaginations“ и творбите им ще бъдат представени под формата на изложба от плакати. Плакатите ще бъдат изложени онлайн и на билбордове в Базел между 2 – 15 септември 2020, както и ще бъдат продавани на символична цена в нов онлайн магазин на уебсайта Liste Showtime като приходите ще подкрепят организацията на Liste. За проекта „Rewriting Our Imaginations“ галерията ще представи фотография от 2020 година на друг млад автор от български произход – Лубри. 

Провокирана от желанието си за личен контакт при представянето на творбите, паралелно на онлайн представянето и билборд изложбата в Базел, галерия Sariev самоинициативно реши да направи кратка pop-up изложба на Liste в пространството на галерия Sariev в Пловдив. В кратък предиод между – 4 – 14 септември 2020 – по време на Liste Showtime в малкия куб на галерията на ул. „Отец Паисий“40 в Пловдив ще бъдат представени нови творби на Руди Нинов в различни медии. Предвидена е и среща на живо с автора на 4 септември между 18:00 – 21:00 часа.